(Semi) Permanente Make-up voor jouw wenkbrauwen

Wat is permanente make-up?
Permanente Make-up, ook wel PMU genoemd, is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald die snel op en neer gaat wordt er pigment in de huid gebracht.

Permanente make-up was vroeger ook echt permanent, tegenwoordig zijn de technieken veranderd en spreken we van semipermanente make-up, of terwijl SPMU. Dat houdt in dat het voor een langere tijd het pigment in de huid zal blijven, maar op den duur zal vervagen.

Een goede semipermanente make-up hóórt juist te vervagen zodat u het altijd kan aanpassen gezien leeftijd, haarkleur etc.

Voor wie is SPMU?
Het is een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met het dagelijks tekenen van wenkbrauwen of het moeten corrigeren daarvan. Altijd veeg-en watervaste wenkbrauwen met een zeer zachte natuurlijke uitstraling of meer een gedefinieerde look.

Wanneer is SPMU niet geschikt?
Semipermanente make-up is voor vrijwel iedereen geschikt, maar gaat niet altijd samen met bepaalde medicatie en of (chronische) huidaandoeningen en of ziekten. Er zijn een aantal redenen/omstandigheden om deze behandeling niet toe te passen. SPMU is niet geschikt bij:

 • hemofilie
 • verstoorde wondgenezing
 • eczeem of psoriasis bij het te behandelende gebied
 • oog aandoeningen (ontstekingen, glaucoom)
 • diabetes
 • hart- en vaatafwijkingen

In sommige van de bovenstaande gevallen kan de SPMU-behandeling wel doorgaan, als u hiervoor aantoonbaar toestemming hebt van uw huisarts. Voor vragen en informatie hierover kunt u het beste even contact opnemen met uw huisarts.

Nog een aantal belangrijke punten:

 • Prijzen voor nieuwe SPMU zijn inclusief 1 nabehandeling na 6-8 weken. Het volledige bedrag dient bij de 1e behandeling voldaan te worden. Betaling in termijnen is niet mogelijk.
 • Is er sprake van oude, elders geplaatste (semi)permanente make-Up? Dan ontvang ik graag eerst een heldere scherpe foto van de bestaande PMU. Ook is een intake noodzakelijk voor het beste advies en een juiste beoordeling van de ondergrond.
 • De benodigde behandeltijd kan enkele uren in beslag nemen, deze tijd wordt speciaal voor u gereserveerd. Bent u verhinderd, geef dit dan op tijd door, dan kan ik wellicht nog iemand anders inplannen.
 • Houdt u aan de nazorg en bel/mail gerust als er onduidelijkheden zijn. Probeer niet zomaar iets uit, dit kan het eindresultaat beïnvloeden.

Voor Powderbrow

Na Powderbrow

Voor Hairstokes

Na Hairstokes

Kosten
De behandelingen zijn inclusief één nabehandeling die na 6-8 weken volgt. Voor de eerste behandeling reserveer ik een tijd van 2,5 uur dat is inclusief uitleg, intake en tekenen van de wenkbrauwen.

Hairstrokes of powderbrow: €275,-

Combinatie hairstokes en powderbrow: €300,-

Komt u voor een touch up (bijwerken) dan wordt er €100,- in rekening gebracht.

Let op: dit geldt alleen voor bestaande klanten. Is er sprake van oude, elders geplaatste (semi)permanente make-up dan komt u niet in aanmerking voor een touch up.

Nazorg 
Nieuwe semipermanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en een onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. U krijgt schriftelijk uitleg mee over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door.

Pigmenten & hygiëne 
In de salon wordt gewerkt met TrendyColor Pigmenten. Deze pigmenten zijn veilig voor de huid. Het bevat namelijk geen alcohol als conserveringsmiddel. De pigmenten bevatten NOVOXX wat de functie van bacteriedodend middel alcohol overneemt. In tegenstelling tot alcohol verdampt NOVOXX niet, doordat het een poeder is en laat het de huid niet uitdrogen. Doordat de TrendyColor pigmenten geen zware metalen en ander kankerverwekkende stoffen bevatten zijn ze ook zeer geschikt voor mensen met allergieën of een gevoelige huid.

Een goede hygiëne is enorm belangrijk bij permanente make-up. Bij elke behandeling wordt er een nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede behandeling wordt er een nieuwe naald gebruikt. De apparatuur en werkwijze zijn geheel volgens de richtlijnen van de GGD en de salon is GGD gecertificeerd.

Afspraak maken

Meer informatie

Zoals gezegd zijn de technieken van tegenwoordig veranderend. Zo zijn er twee verschillende technieken: Hairstrokes en Powderbrow.

Hairstrokes

Een microfijne techniek om haartjes na te bootsen. Het wordt ook wel de haartjes techniek genoemd. Het zorgt voor zeer natuurlijk, realistisch en luchtig effect. Er wordt met een naald, tussen de huidige wenkbrauwenharen, haartjes gepigmenteerd. 

Zeer geschikt als men wat minder haartjes aan het begin of aan de uiteinden van de wenkbrauw heeft. Of bij de ene wenkbrauw meer haar zit dan bij de andere. De hairstroke techniek is dan de oplossing voor natuurlijke gelijke wenkbrauwen. Hairstrokes zijn minder geschikt voor een vette huid. 

Powderbrows

Deze techniek wordt ook wel de schaduwtechniek genoemd. Het zorgt voor zachte poederachtige wenkbrauwen, vandaar de naam powderbrow. Op subtiele wijze wordt pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof de wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder zijn ingekleurd. 

Ook kan gekozen voor een Ombre wenkbrauw. Dit is een powderbrow, maar dan net even anders. De wenkbrauw begint licht en eindigt donker waardoor er een zo natuurlijk mogelijk effect wordt gecreëerd. 

De powderbrow techniek zorgt voor wat meer aanwezige wenkbrauwen. Het geeft de bestaande wenkbrauw meer body. Geschikt voor alle huidtypen.

Combinatie

Deze bovenstaande technieken kunnen ook gecombineerd worden. 

Voor een combinatie van de volledige wenkbrauw worden eerst de wenkbrauwen opgebouwd met de hairstroke techniek en afgemaakt met de powdertechniek tussen de gemaakte hairstrokes in. Om zo de wenkbrauwen een mooie volle look te geven. Maar er kan ook gekozen worden om de aanzet van de wenkbrauw te voorzien van hairstrokes en de wenkbrauw verder in te vullen met de powderbrow. De wenkbrauwen lijken zo voller door de powder techniek maar door de aanzet van hairstrokes te voorzien zullen de wenkbrauwen er natuurlijk uitzien.

Gemiddeld zo’n 1,5 tot 2 jaar. De SPMU zal op den duur vervagen, afhankelijk van huidtype, leeftijd en de kleur van de pigmentatie. De huid vernieuwt zich om de zes weken d.m.v. celdeling zo kan het pigment op de lange termijn uit de huid vervagen. Ook Uv-straling door de zon kan hierbij een rol spelen, dit licht het pigment op in de huid.

Als u merkt dan u zelf weer wilt bijtekenen dan is dat het teken dat de kleur vervaagt en het tijd wordt voor een ‘bijwerk behandeling’, een touch up. Voor de mooiste wenkbrauwen is het verstandig om ieder jaar een touch up te doen om de kleur mooi te houden.

Helaas is dat vooraf moeilijk te zeggen en is het meer een persoonlijke ervaring. Vaak is het zo dat hairstrokes als minder pijnlijk worden ervaren dan de powderbrows. 

Bij de apotheek is er een licht verdovende crème verkrijgbaar, Elma zalf. Deze zalf verdooft het te behandelen gebied en haalt de “scherpe randjes” tijdens het zetten eraf. Deze smeert u 30 minuten van tevoren op de plek die behandeld wordt.

Ook van u verwacht ik dat u rekening houdt met het volgende:

 • Drink 24 uur voor de behandeling geen cafeïne (koffie, thee, cola en energydranken)
 • Drink 24 uur voor de behandeling geen alcohol.
 • Geen aspirine, ibuprofen of naproxen tot 24 uur voor de behandeling innemen.
 • Kom zonder make-up naar de afspraak.
 • 2 weken voor de behandeling de zon vermijden en niet onder de zonnebank gaan.
 • Tot 2 weken voor de behandeling de wenkbrauwen niet verven.
 • Tot 2 weken voor de behandeling geen gezichtsbehandelingen, zoals chemische peeling of microdermabrasie. 
 • Tot 2 weken voor de behandeling geen zelfbruiner in het gezicht gebruiken.

Voordat we de permanente make-up gaan zetten, is er vooraf eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek. U heeft de gelegenheid om al uw vragen te stellen en we nemen samen door wat uw wensen zijn. Daarbij krijgt u uitleg over de mogelijkheden, de verschillende SPMU-technieken en ontvangt u een vrijblijvend advies op maat. Er wordt gekeken naar de vorm van uw gezicht, de ondertoon van uw huid en de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen. Zo zorgen we voor een zo mooi en natuurlijk mogelijk effect.

Naast advies krijgt u tijdens het intakegesprek ook een formulier waarin u vragen over uw gezondheid beantwoord.

Ik beoordeel of het voor u mogelijk is om de SPMU-behandeling te ondergaan. Daarna vraag ik u hiervoor een toestemmingsformulier te ondertekenen.

Na alles besproken en ondertekend te hebben ga ik de wenkbrauwen voortekenen. Eventueel haal ik bestaande wenkbrauwharen weg met pincet die buiten het model vallen. Door het te tekenen krijgt u een goed beeld van hoe de wenkbrauwen eruit zullen zien met SPMU. Pas als u helemaal tevreden bent, begin ik met het pigmenteren. Er is een grote keuze aan het soort naalden en pigmenten, waardoor een mooi effect bereikt kan worden.

Let op: de eerste week is de pigmentatie wat donkerder. Dit is normaal. Het pigment ligt dan nog boven op de huid. Tussen de vierde en tiende dag valt het korstje er af. Dan komt pas de werkelijke kleur naar voren. De kleur neemt met 40% af.

Om de huid goed te laten herstellen, zit er steeds zes weken tussen de behandelingen. Na zes tot acht weken komt u terug voor een nabehandeling.