Eucerin

Eucerin is een bekend Duits merk van dermocosmetische producten (wordt ontwikkeld onder toezicht van dermatologen) met meer dan 100 jaar geschiedenis. De oorsprong van het merk ligt in de handen van apotheek Paul C. Beiersdorf in 1882 in Hamburg. Het merk wordt geassocieerd met innovatie en revolutionaire formules voor de verzorging van alle huidtypes, inclusief de meest gevoelige en intolerante.
 
Het bedrijf stelt dat het als cosmeticaorganisatie geen dieren gebruikt bij laboratoriumonderzoek. Het gebruikt andere alternatieven die het in de loop der jaren heeft ontwikkeld om de werkzaamheid en veiligheid van producten en ingrediënten te beoordelen. Voor het testen van producten gebruiken ze “in vitro” (d.w.z. in het laboratorium) en “in vivo” (d.w.z. op mensen)
Eucerin is niet geheel dierproefvrij, dit omdat ze het testen van hun producten op dieren accepteren in China. In China is het nog steeds vereist bij wet om dierproeven uit te voeren in de laatste fase van het productieproces. Hoewel Eucerin tijdens de productie niet op dieren test, dienen ze hun producten in bij testlaboratoria om ze op het vasteland van China te mogen verkopen.
Eucerin is niet veganistisch. Sommige ingrediënten die worden gebruikt om een breed scala aan cosmeticaproducten van Eucerin te maken, zijn zowel afkomstig van dieren als van dierlijke bijproducten. Het bedrijf geeft aan dat de meeste ingrediënten die in hun producten worden gebruikt, plantaardig of synthetisch zijn. Ze gebruiken echter ook producten zoals lanolinealcohol en bijenwas in sommige van hun producten.
Eucerin heeft maar een aantal huidverzorgingsproducten die vrij zijn van parfum en alcohol.

Producten in de webshop